Het jaarlijkse congres van AHN en Beeldmateriaal zit er weer op. We kijken terug op een geslaagde dag vol interessante sessies die de gebruikers weer up-to-date brachten over de laatste ontwikkelingen en nieuwe toepassingsmogelijkheden. Daarnaast was er natuurlijk alle ruimte om elkaar te ontmoeten en bij te praten.
Deze opleiding is bedoeld voor waterschappers die ICT-architect willen worden of met ICT-architectuur aan de slag willen gaan. Ben je al ICT-architect? Dan kun je je via deze opleiding verder ontwikkelen in je vakgebied.
Wat houdt de challenge in? Dat vertellen we je graag vandaag op Earth Overshoot Day. Dit is namelijk geen feestdag, want op deze dag hebben we wereldwijd met zijn allen al de hoeveelheid voedsel, water, energie en andere grondstoffen verbruikt die één aarde ons in een jaar biedt. We verbruiken gemiddeld met zijn allen nu 1,7 aarde per jaar en in Nederland is dat nog meer. Onze landelijke Overshootday viel dit jaar namelijk al op 1 april.
Eind juni was de kick of van de Groen op Weg Challenge. Hier doen wij aan mee, samen met 19 waterschappen en verschillende andere organisaties uit de sector waterschappen. Waarom? Omdat we als sector onze voetafdruk willen verkleinen en een groenere cao kan hierbij helpen. Om op goede ideeën te komen zoeken we samen naar antwoorden: hoe kan een groene cao bijdragen aan duurzame mobiliteit? En welke groene arbeidsvoorwaarden zouden helpend zijn?
Meer zichtbaarheid bij de waterschappen en bijdragen aan een nog betere samenwerking. Dat is de missie van Fred Klein Woolthuis, de eerste directeur programma’s van hWh. Fred is zowel een I(C)T-man als een echte verbinder. Zijn historie met hWh voert terug tot de oprichtingsvoorbereidingen in 2004 en voor de komende tijd weet hij al wat zijn missie is.
Het is duidelijk dat de toekomst onzeker is, maar hoe ga je daarmee om? De leergang vond plaats op een inspirerende locatie in Lunteren, georganiseerd door de Unie van Waterschappen, KWR Water Research (KWR) en het Waterschapshuis (hWh).
Op donderdag 1 februari was het Waterinnovatiefestival in de Werkspoorkathedraal in Utrecht, georganiseerd door de Unie van Waterschappen, de Nederlandse Waterschapsbank (NWB), Het Waterschapshuis en STOWA. De winnaars van de Waterinnovatieprijzen en de publieksprijs werden ook bekend gemaakt!
Begin februari heeft Het Waterschapshuis de eerste helft van haar analoge archief overgedragen aan Archief Eemland. Een belangrijk proces, want archiveren is meer dan alleen het bewaren van informatie: het is het duurzaam toegankelijk maken én houden van informatie.